Vítejte na draftsight-forum.cz


Startup problém

  • Autor
  • Zpráva
Offline

Stanley93

  • Příspěvky: 4
  • Registrován: ned 21. črc 2019 20:43:29

Startup problém

Příspěvekpon 22. črc 2019 17:37:37

Hezký den všem,

chtěl bych poprosit o radu s programem DraftSight.

Vše jede, jak má, až na to, když program zapnu, tak se mi na nové stránce zobrazí už existující projekt. Otevřu program a měla by tam být prázdná stránka bez ničeho, místo toho, tam je projekt - výkres, který jsem již zpracoval. Musím tedy otevřít znovu stránku, poté již tam výkres není. Koukal jsem již na šablony a v nich chyba není.

Prosím tedy o radu, jak tento problém vyřešit.

V odkazu přidávám screenshot, aby to bylo jasné, co mám na mysli.

Předem děkuji za pomoc.

S pozdravem

Stanley

Odkaz: https://ctrlv.cz/H2a9
Offline

admin

Administrátor

  • Příspěvky: 131
  • Registrován: úte 09. srp 2011 8:43:40

Re: Startup problém

Příspěvekčtv 25. črc 2019 11:02:21

Ahoj

Je to stále stejný výkres nebo poslední na kterém si pracoval?
Admin
Offline

Stanley93

  • Příspěvky: 4
  • Registrován: ned 21. črc 2019 20:43:29

Re: Startup problém

Příspěvekčtv 25. črc 2019 12:47:29

Ahoj,

díky za odpověď. Jedná se o stále stejný výkres. Není to poslední na kterém jsem pracoval.

Napadá tě, jak to vyřešit?

Díky
Offline

admin

Administrátor

  • Příspěvky: 131
  • Registrován: úte 09. srp 2011 8:43:40

Re: Startup problém

Příspěvekčtv 25. črc 2019 16:03:22

Zkus ověřit v systému, jakou šablonu má nastavenou po spuštění programu. PT na plochu_Možnosti_Systémové možnosti_Otevřít/Uložit jako_Název souboru šablony pro SmartNew.
Tady si vybereš jako šablonu bude po spuštění otevírat.

nebo:
V tom výkresu vše smazat a uložit ho jako novou šablonu.

Sice si psal, žes šablony kontroloval, ale zkusil bych to. Pošli mi klidně i soubor té šablony, prověřím ho.


Pokud to nepujde, tak zkus mrknout, odkud ten výkres čerpá. Co bude nabízet při volbě uložit jako. Aby to nebylo uloženo někde v systémových souborech. Cestu, pokud nebude tebou nastavená, klidně pošli.

Můžeme i resetovat celé nastavení. To často zlobí.
Zkusíme tady toto:

C:\Users\<uživatel>\AppData\Roaming\DraftSight. Soubor DraftSight když přejmenuješ třeba na _ old, tak se veškeré nastavení resetuje a mohlo by to pomoct. Jen pozor, kdybys tam měla nějaké svoje nastavení (šablony, ikony, styly...), DraftSight si pak vytvoří ten soubor celý znovu.



To je tak co mě aktuálně napadlo. Vyzkoušej ideálně odshora. To sou nejbolestnější možnosti:).A dej vědět.
Admin
Offline

Stanley93

  • Příspěvky: 4
  • Registrován: ned 21. črc 2019 20:43:29

Re: Startup problém

Příspěvekčtv 25. črc 2019 17:29:05

Ahoj,

tak jsem zkusil vše, co jsi mi poradil.

Ale pojďme hezky popořadě:

Koukal jsem na ty šablony, zkusil jsem je otvírat i mimo DraftSight a vše šlapalo, byly prázdné, zároveň jsem zkusil vytvořit i novou a také nastal ten problém s výkresem. V přiloženém screenu ukazuji cestu na šablony.
Cesta: https://ctrlv.cz/EUwY

Dál jsem ti připravil screen té cesty, když dám v DraftSightu uložit jako, aby bylo vidět, kam se to ukládá.
Screen: https://ctrlv.cz/Dzfv

Jako poslední možnost jsem zkusil smazání souboru DraftSight a vyšlo to!
Takže tedy moc děkuji za pomoc, sice došlo ke smazání stylů, ikon a šablon, ale s tím jsem počítal.

Chci se jen zeptat, jak se mi to povedlo nastavit, respektive, čím to bylo tě napadá ?

Ještě jednou děkuji moc za významnou pomoc.

S pozdravem

Stanley
Offline

admin

Administrátor

  • Příspěvky: 131
  • Registrován: úte 09. srp 2011 8:43:40

Re: Startup problém

Příspěvekpát 26. črc 2019 21:29:34

Ahoj

tak to jsem rád, že se to podařilo. Ta první cesta je standartní místo uložení šablon, ta je v poho. Ta druhá je zvláštní, je to systémová cesta pro soubory externích odkazů a nějakých příkladových souborů.
Někdy se DraftSight tím smazaným adresářem takto zblázní, ale toto jsem ještě neviděl. Zkusil bys mi poslat ten špatný soubor, jestli ještě máš?
Teď jedu na dovo, ale pak bych se na něj rád podíval.
Ty si měl vytvořené i vlastní ikony? To sem nevěděl, ale mohli bychom je získat zpátky, jestli ještě máš v koši ten smazaný soubor DraftSight. Proto sem psal, že je lepší přejmenovat. Pak se z něj dají vytahat např nastavení ikon. Styly se neztratí. Pokud otevřeš starší výkres, tak si všechno sebou nese-šablonu, sytly kót, textu, tabulek, hladiny. Staří jen vymazat obsah a uložit jako šablonu.
Zatím se měj.
Admin
Offline

Stanley93

  • Příspěvky: 4
  • Registrován: ned 21. črc 2019 20:43:29

Re: Startup problém

Příspěvekpát 26. črc 2019 22:50:42

Ahoj,

omlouvám se ti, ale smazal jsem definitivně ten soubor.
Škoda, mohl jsi mi říct, že by se mohl hodit, že ho budeš později potřebovat.
Kdyby se mi to ještě jednou stalo, budu na tebe myslet a soubor bych ti poslal.

Ještě jednou díky za pomoc. Důležité je, že to jede v pořádku.

S pozdravem

Stanley
Offline

admin

Administrátor

  • Příspěvky: 131
  • Registrován: úte 09. srp 2011 8:43:40

Re: Startup problém

Příspěvekúte 10. zář 2019 17:41:12

Ahoj

V pohodě, nic se neděje. Hlavně, že se vyřešil problém:)

Měj se pěkně.
Admin

Zpět na Práce v DraftSight

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé

cron