Vítejte na draftsight-forum.cz


"Externí" TTF fonty

  • Autor
  • Zpráva
Offline

bis69

  • Příspěvky: 2
  • Registrován: úte 26. úno 2019 9:21:01

"Externí" TTF fonty

Příspěvekstř 27. úno 2019 11:45:42

Zdravím.

Chtěl bych se zeptat jak je v DraftSight s "externími" TTF fonty.

Mám soubor DWG, který je vygenerovaný GIS aplikací. V tomto souboru jsou bodové prvky (symboly), které GIS aplikace převedla z původních symbolů na základě TTF fontů do bloků. To je v pořádku. Dále jsou v souboru uživatelské styly čas. Tyto styly čar používají definici z LIN souboru.

Předpokládám, že načtení uživatelského stylu čáry do jisté míry funguje správně jen místo symbolů, které se mají zobrazovat v určitém taktu, se zobrazují jejich "zástupné" znaky. Zástupné znaky jsou standardní znaky z ASCII tabulky. Naše vlastní znaky jsou symboly druhů médií (elektro, voda, kanalizace atd.). Takže místo symbolu "mrtvé trasy" (křížek) se zobrazuje symbol pravé závorky ")".

Ono jinak hned v úvodu při otevírání souboru se zobrazí dialog, který mě informuje, že nebyl nalezen soubor True type písma.

Celé toto je divné, protože jsem se domníval, že když v nastavení DraftSight nastavím "Cesta pro vyhledávání souboru písma" a cestu nastavím na sdílené síťové úložiště, kde jsou jak TTF soubory tak definice LIN tak by to mělo fungovat. Mám i upravený soubor "fonts.fmp" a nastavený v "Soubor mapování písem" v Možnostech v Podpora výkresu.

Mapování písem mám nastavené takto "nazev_souboru.ttf;Cela_cesta_k_souboru_na_sitovem_ulozisti/nazev_souboru.ttf".

Když soubory písem TTF nakopíruji do operačního systému tak to funguje korektně. Bohužel toto řešení mi nevyhovuje, protože když dojde ke změně ve zdrojových souborech tak je potřeba toto rozdistribuovat do cca 200 PC proto bych rád použil sdílené síťové úložiště.
Sdílené síťové úložiště pro zdrojové soubory a různá nastavení používáme pro produkty Bentley (MicroStation atd.) zde to funguje korektně.

Můžete mi, prosím, někdo poradit ;-)
Děkuji ...
Dan
Offline

admin

Administrátor

  • Příspěvky: 305
  • Registrován: úte 09. srp 2011 8:43:40

Re: "Externí" TTF fonty

Příspěvekúte 05. bře 2019 17:38:45

Ahoj

Hlásí Ti to něco konkrétního u toho síťového uložiště? Zkusil sem si taky namapovat cestu na síť a šlo to. Možná bude nastaveno nějaké omezení sítě.
Zkoušel si ten síťový zdroj přidat tady?:
Umístění souborů_Systém_Cesta pro vyhledávání souborů písma.
Admin
Offline

bis69

  • Příspěvky: 2
  • Registrován: úte 26. úno 2019 9:21:01

Re: "Externí" TTF fonty

Příspěvekstř 06. bře 2019 9:36:10

Ahoj.

Díky za snahu.

Každopádně připojuji veškeré možnosti nastavení cesty pro vyhledávání souborů písma, které jsem otestoval. Na obrázku '01A.png - první dialog" je nastavení na síťové úložiště kde cesta je v OS standardně namapovaná. Na obrázku "01A.png - druhý dialog" je cesta ve tvaru UNC. Na obrázku "01A.png - třetí dialog" je nastavená cesta na lokální úložiště. Ve všech třech případech se po otevření souboru zobrazí dialog z obrázku "02A.png - horní část" a výsledek po otevření souboru je vidět na obrázku "02A.png - spodní část". Ve stylu čáry je symbol z uživatelského fontu nahrazen zástupným symbolem.

Pokud soubor fontu nakopíruji do složky Písma ve Windows tak to funguje. Bohužel toto mi v celopodnikovém řešení nevyhovuje a preferuji síťové úložiště.

Pokud to chcete někdo otestovat tak připojuji jak výkres (zmz.dwg), tak i TTf soubor (ber_synthos.ttf) a soubor stylů čar LIN (SYNTH_LINES01.LIN) - vše v ZIP souboru.

Děkuji za případnou pomoc ;-)
Přílohy
01A.png
02A.png
TTF_fonts.zip
Soubory ttf, lin a dwg.
(38.73 KiB) 243 krát
Dan

Zpět na Práce v DraftSight

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé

cron