Vítejte na draftsight-forum.cz


DS 2020 SP0 PRO

  • Autor
  • Zpráva
Offline

JiriDS

  • Příspěvky: 15
  • Registrován: sob 23. lis 2019 10:17:24

DS 2020 SP0 PRO

Příspěvekpát 03. dub 2020 8:44:27

Dobrý den,
Informuji, že jsem upgradoval z placené verze DS 2019 PRO SP3 na DS 2020 PRO s tím, že instalace i migrace uživatelských nastavení proběhla prakticky bez problémů. Nyní si jen nevím rady se dvěmi drobnostmi:
1. Po spuštění DS s předvolenou šablonou na dvou obrazovkách se mi v pravém horním rohu obrazovky objeví pouze uzavírací tlačítko pro soubor (křížek v obrázku Schránka 01) a nikoliv také pro ukonční DS (dva křížky v obrázku Schránka 02), jako dříve v DS 2019. Abych dosáhnul zobrazení obou křížků v DS2020, musím tahem myši mírně zmenšit šířhu plochy. Jak dosáhnout při startu DS 2020 zobrazení obou křížků?
2. Při aktivní vrstvě 0 po kliknutí na vypnutí nebo zmrazení vrstvy Frame dle obrázku Schránka 03 dojde zároveň k nežádoucí změně vrstvy Frame na aktivní. Jak to udělat, aby po vypnutí nebo zmrazení vrsty nedošlo zároveň k jení aktivaci?
Přílohy
Schránka 03.jpg
Schránka 03.jpg (29.63 KiB) Zobrazeno 504 krát
Schránka 02.jpg
Schránka 01.jpg
Offline

admin

Administrátor

  • Příspěvky: 213
  • Registrován: úte 09. srp 2011 8:43:40

Re: DS 2020 SP0 PRO

Příspěvekpon 06. dub 2020 20:31:41

Ahoj

Myslím, že při migraci nastavení došlo k chybě. Předpokládám, že přeinstalovat v účtu admina už si zkoušel. Pokud ani, tak bych bych vyzkoušel následující:

Buďto:

1. Vytvořit si nový profil. Přes PT na plochu_Možnosti_Profily vytvořit a aktivovat nový profil. Tím by se mohlo dát do pořádku hlavně to zobrazování.

nebo radikálněji:
2. Resetovat nastavení. Vymaže se nastavení (obnoví se trovární nastavení). Nastavení je uloženo zde:
C:\Users\<uživatel>\AppData\Roaming\DraftSight. Uvnitř je adresář označený čísly, což je nastavení Draftsight. Ten má uvnitř spoustu soubor jako soubory tiskových stylů, šablony, styly čar, ale i UI, Profiles, Workspace. V těch posledních třech můžou být namigrovaná nastavení z předchozí verze. Při resetu nastavení se maže většinou celý ten adresář 20.0.1162. Pokud máš ale nějaká vlastní nastavení, tak vyhážeš jen některé adresáře jako UI, profiles, workspace. To při vypnutém DS. Hned po startu si to zase sám vytvoří ale s defaultním nastavením.

Ještě bych zkusil i přeuložit šablonu. Chová se nelogicky. Zmražená hladina se nemůže stát aktivní. To jsem nikdy neviděl.

To mě napadá jen teď rychle. Zkus a dej vědět, jestli pomohlo.
Admin
Offline

JiriDS

  • Příspěvky: 15
  • Registrován: sob 23. lis 2019 10:17:24

Re: DS 2020 SP0 PRO

Příspěvekčtv 09. dub 2020 15:32:38

AD1) Vymazal jsem adresáře UI, Profiles a Workspace, po následném spuštění se citované adresáše s defaultními soubory vytvořily. Následně jsem ručne nastavil svá nastavení, ale chová se to stejně jako v mém dotazu. Tedy žádná změna. Jen doplním, že pouze jeden křížek je k dispozici po prvním spuštění DS a když změním velikost okna či jen mírně okno posunu, tak se zpřístupní i druhý křížek. Avšak když soubor uzavřu bez ukončení DS, tak při otevření nového sloboru jsou už oba křížky k dispozici tak, jako dříve ve verzi DS 2019, tedy tak jak to chci. Zobrazuji to na dvou obrazovkách.
AD2) Při aktivní vrstvě 0 po kliknutí na vypnutí nebo zmrazení vrstvy Frame dle obrázku Schránka 03 dojde i po výše uvedených pokusech zároveň k nežádoucí změně vrstvy Frame na aktivní. Jak to udělat, aby po vypnutí nebo zmrazení vrsty nedošlo zároveň k jení aktivaci? Jen doplním, že když je aktivní vrstva 0 a kliknu na skytí vrstvy Frame, tak ta je skryta, ale zároveň se stane aktivní a zobrazí se hlášení, že aktivní vrstva je skrytá. V případě aktivní vrstvy 0 a kliknutí na zmrazení Frame je vrstva Frame zmrazena a zobrazí se hlášení, že aktivná vrstvu nelze zmrazit. Problém je tedy v tom, že při aktivní vrstvě 0 dojde po každém kliknutí na jakoukoliv jinou vrstvu k její aktivaci.

Zkoušel sjem také uložit soubor jako šablonu, ale bez vlivu na výše komentované. Používám více šablon a při spuštění DS se mi vždy otevře soubor na základě té šablony, kterou jsme použil jako šablonu pro nový výkres jako poslední, což je OK.
Offline

JiriDS

  • Příspěvky: 15
  • Registrován: sob 23. lis 2019 10:17:24

Re: DS 2020 SP0 PRO

Příspěvekpát 10. dub 2020 14:25:36

Verze DS 2020 SP0 PRO není stabilní a několikrát došlo při běžném provozu k jejímu pádu. Zároveň jsem zkoušel procházet různá nastavení, dokonce jsem vyzkoušel odinstalovat DS, vymazat související adresáře včetně vyčistění registrů a následně provést novou čistou instalaci DS 2020 SP0 PRO, ale problémy popisované v prvním příspěvku jsem nevyřešil.

Problém jsem nakonec vyřešil návratem k verzi DS 2019 SP3 PRO s opětovným ručním zadáním mých osobních nastavení a vše je bez problému funkční. Problémy popisované u DS 2020 je již neobjevily a verze DS 2019 SP3 je dostatečně stabilní na rozdíl od verze DS 2020.

Doporučuji vývojářům důslednější testování před vydáním nové verze, protože jejich nedbalé testování snižuje důvěru v tento SV u klientů.
Offline

admin

Administrátor

  • Příspěvky: 213
  • Registrován: úte 09. srp 2011 8:43:40

Re: DS 2020 SP0 PRO

Příspěvekúte 14. dub 2020 7:26:43

chápu. Verze SP0 je velmi často i u jiných software vydávána jako nová, to znamená že k jejímu silnému zatížení a otestování dochází až na počítačích zákazníků. To nelze ani nijak v rámci vývoje zkusit a ověřit. Až na základě testování a využívání zákazníky vychází SP1, který tyto nestability odstraňuje. Já sám nedpoporučuju používat SP0, pokud uživatel striktně nepotřebuje některou z novinek, což u DraftSight většinou nenastane.
Návratem k DS 2019 vše funguje jako dřív?
Admin
Offline

JiriDS

  • Příspěvky: 15
  • Registrován: sob 23. lis 2019 10:17:24

Re: DS 2020 SP0 PRO

Příspěvekúte 14. dub 2020 15:57:12

DS 2019 je funkční. Akorát jsem si díky čisté instalaci zopakoval ručnně mé osobní nastavení, protože jsen nechtěl riskovat přenos něčeho nepatřičného prostým opětovným importem. Dnes jsem už opět pracoval na plný výkon.
Offline

JiriDS

  • Příspěvky: 15
  • Registrován: sob 23. lis 2019 10:17:24

Re: DS 2020 SP0 PRO

Příspěvekčtv 04. čer 2020 9:13:01

Byla vydána verze DS 2020 SP1, kterou jsem bez problémů nainstaloval včetně korektního přenesení většiny nastavení ze stávající DS 2019 SP3. Nicméně ty dva problémy popisované výše 3.4.2020 zůstaly stejné. Možná to bude možno eliminovat v nějakém nastavení, o kterém nevím. Upozorňiju, že se jední o zobrazené na druhé obrazovce. Na rozdíl od verze SP0 je verze SP1 zatím stabilní, dosud žádný pád.
Offline

JiriDS

  • Příspěvky: 15
  • Registrován: sob 23. lis 2019 10:17:24

Re: DS 2020 SP0 PRO

Příspěvekpát 05. čer 2020 10:21:14

Testoval jsem dále a včechno je jinak - voz téma DS 2020 SP1 PRO

Zpět na Práce v DraftSight

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé

cron