Vítejte na draftsight-forum.cz


Blok

  • Autor
  • Zpráva
Offline

Zkusebna

  • Příspěvky: 4
  • Registrován: úte 05. kvě 2020 16:23:40

Blok

Příspěvekstř 06. kvě 2020 11:13:04

Dobrý den

Ve výkresu mám vytvořeno množství bloků. Potřeboval bych některé vymazat a nebo přejmenovat.
Jde to?

Díky Petr Kalus
Offline

admin

Administrátor

  • Příspěvky: 213
  • Registrován: úte 09. srp 2011 8:43:40

Re: Blok

Příspěvekstř 06. kvě 2020 12:53:01

Ahoj

Jde to. Ty bloky jsou ve výkrese samotném, v paměti toho výkresu, nebo uložené mimo výkres. Vaším důvodem je jen jejich mazání/editace v nakresleném výkrese? Nikde jinde s nimi nepotřebujete pracovat?
Admin
Offline

Zkusebna

  • Příspěvky: 4
  • Registrován: úte 05. kvě 2020 16:23:40

Re: Blok

Příspěvekstř 06. kvě 2020 15:44:17

admin píše:Ahoj

Jde to. Ty bloky jsou ve výkrese samotném, v paměti toho výkresu, nebo uložené mimo výkres. Vaším důvodem je jen jejich mazání/editace v nakresleném výkrese? Nikde jinde s nimi nepotřebujete pracovat?


Bloky jsou pouze ve výkrese, nikde jinde nejsou (aspoň doufám). Potřebuji si jen udělat pořádek. Ideální by bylo nejen mazat, ale i přejmenovat bloky. Díky.
Offline

admin

Administrátor

  • Příspěvky: 213
  • Registrován: úte 09. srp 2011 8:43:40

Re: Blok

Příspěvekčtv 07. kvě 2020 8:06:28

Tak můžete zkusit následující. Nad panelem Vlastnosti (svítí svisle po straně DraftSight) je ikona Inteligentní výběr (ikona s bleskem). Tam můžete nastavit, že chcete vyhledávat blok např. podle názvu. Všechny vybere a označí. Pak se dají smazat.

Do příkazového řádku napište rename. V okně, které se zobrazí se bloky dají přejmenovat.

Přes Soubor_ Vyčistit se dají mazat bloky, které jsou v paměti výkresu, ale nejsou umístěné ve výkrese. To bývá často taky zdroj nepořádku.

Možností je ale více. Snad to takto bude stačit.
Admin
Offline

Zkusebna

  • Příspěvky: 4
  • Registrován: úte 05. kvě 2020 16:23:40

Re: Blok

Příspěvekčtv 07. kvě 2020 9:24:33

admin píše:Tak můžete zkusit následující. Nad panelem Vlastnosti (svítí svisle po straně DraftSight) je ikona Inteligentní výběr (ikona s bleskem). Tam můžete nastavit, že chcete vyhledávat blok např. podle názvu. Všechny vybere a označí. Pak se dají smazat.

Do příkazového řádku napište rename. V okně, které se zobrazí se bloky dají přejmenovat.

Přes Soubor_ Vyčistit se dají mazat bloky, které jsou v paměti výkresu, ale nejsou umístěné ve výkrese. To bývá často taky zdroj nepořádku.

Možností je ale více. Snad to takto bude stačit.

Ahoj

Přejmenování a mazaní některých bloků už umím. Mám některé bloky, které nejdou. Asi jsou "zakuklené" někde jinde., Dá se zjistit kde? To hlavní už umím, díky za pomoc

Petr
Offline

admin

Administrátor

  • Příspěvky: 213
  • Registrován: úte 09. srp 2011 8:43:40

Re: Blok

Příspěvekčtv 07. kvě 2020 12:50:52

Ano, dá. Můžou to být věci, které DS neumí poznat a tak je zablokuje. když je označíte, tak nahoře ve vlastnostech píše, co jste označil. Bývá tam křivka, oblouk a nebo tam může být proxy entity. Zkuste jestli tam něco takového je. Jestli chctete tak můžete i zkusit poslat výkres. podívám se na něj a líp posoudím.
Admin
Offline

Zkusebna

  • Příspěvky: 4
  • Registrován: úte 05. kvě 2020 16:23:40

Re: Blok

Příspěvekpon 11. kvě 2020 10:03:19

OK. Zatím díky.

Zpět na Práce v DraftSight

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé

cron